Dovleacul vesel din brânză dulce cu nuci și ciocolată este aspectuos și delicios, perfect pentru o petrecere de Halloween. După rețeta sugerată de allrecipes.com, desertul se pregătește ușor, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- 230 g de brânză cremoasă
- 100 g de unt moale
- 50 g de zahăr pudră
- două linguri cu zahăr brun
- ¼ lingurițe cu esență de vanilie
- 50 g de chipsuri de ciocolată sau ciocolată mărunțită
- 50 g de migdale mărunțite
Mod de pregătire
Într-un bol mediu, se mixează brânza cremoasă și untul. Apoi, se adaugă zahărul pudră, zahărul brun și esența de vanilie. Se amestecă, după care se adaugă chipsurile de ciocolată.
Se acoperă vasul și se dă la frigider pentru două ore.
După aceea, se formează o minge din compoziția cu brânză. Se învelește în folie alimentară și se mai dă la frigider pentru o oră.
Se varsă migdalele mărunțite pe o suprafață și se rostogolește mingea peste ele.
În final, cu chipsuri de ciocolată, se formează o față zâmbitoare pe mingea de ciocolată.