6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDesert uşor, delicios: Ruladă cu dovleac

Desert uşor, delicios: Ruladă cu dovleac

Rulada cu dovleac şi cremă de vanilie este delicioasă şi se pregăteşte uşor, potrivit allrecipes.com.

Ingrediente

  • trei ouă
  • 200 g de zahăr alb
  • 130 g de dovleac din conservă
  • o linguriţă cu suc de lămâie
  • 150 g de făină
  • două linguriţe cu scorţişoară
  • o linguriţă cu praf de copt
  • jumătate de linguriţă cu sare
  • un sfert de linguriţă cu nucşoară
  • 200 g de nuci mărunţite
  • 170 g de brânză cremoasă
  • 200 g de zahăr pudră
  • 50 g de unt moale
  • jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius.

Într-un bol mare, se mixează ouăle la viteză mare. Treptat, se adaugă zahărul, apoi dovleacul şi zeama de lămâie.

Într-un alt bol, se amestecă făina, scorţişoara, praful de copt, sarea şi nucşoara. Compoziţia se adaugă în bolul cu ouă şi dovleac şi se amestecă bine, până când se încorporează.

Se unge cu unt o tavă medie şi se acoperă cu hârtie cerată. Apoi, se unge cu unt şi se pudrează cu făină hârtia.

Se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, până când aluatul îşi revine, după ce este apăsat cu degetul.

Se scoate aluatul pe hârtie de copt acoperită cu zahăr pudră. Se rulează blatul şi se lasă la răcit.

Între timp, într-un bol mare, se amestecă, cu un mixer electric, brânza cremoasă, 200 g de zahăr pudră, untul şi esenţa de vanilie. 

Se desface uşor blatul şi se acoperă cu cremă, lăsând puţin spaţiu la capete. Se acoperă şi se dă la frigider. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă