19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialDesert uşor de toamnă: Tort cu dovleac şi cremă de vanilie

Desert uşor de toamnă: Tort cu dovleac şi cremă de vanilie

Tortul cu dovleac şi cremă de vanilie este un desert de toamnă delicios, care se pregăteşte uşor, potrivit popsugar.com.

Ingrediente pentru blat

  • 100 g de unt, topit şi răcit, şi încă puţin pentru tavă
  • 200 g de făină (pentru blat) şi două linguri de făină pentru tapetarea tăvii

Citește și: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac

  • o linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriţe cu praf de copt
  • ¼ linguriţe cu sare
  • ½ linguriţe cu scorţişoară măcinată
  • 1/8 linguriţe cu ghimbir uscat
  • 1/8 linguriţe cu nucşoară

Citește și: Prânz delicios şi sănătos: Spaghete din dovleac cu parmezan

  • un vârf de cuţit cu ienibahar
  • un vârf de cuţit cu cardamon
  • 200 g de zahăr granulat
  • două ouă
  • 200 g de piure de dovleac

Ingrediente pentru cremă

  • patru linguri cu unt moale

Citește și: Rețetă: Tort mojito înghețat

  • opt linguri cu brânză cremoasă
  • 300 g de zahăr pudră
  • o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie
  • două baghete de scorţişoară, pentru decor

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius şi se unge cu unt o tavă rotundă, cu diametrul de 10 cm. Tava se pudrează cu făină, după care i se acoperă baza cu o foaie de copt decupată.  

Într-un bol mediu, se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea şi condimentele.

Citește și: Desert simplu şi rapid, fără coacere: Tort din biscuiţi de ciocolată şi frişcă

Într-un alt vas, cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul topit, zahărul şi ouăle, până când se încorporează bine şi se topeşte zahărul.

După aceea, se adaugă, încet, compoziţia cu făină şi se amestecă uşor, până când se încorporează bine. Apoi, se adaugă, treptat, piureul de dovleac, şi se amestecă foarte uşor.

Se toarnă compoziţia formată în tava pregătită şi se lasă la copt pentru aproximativ 40 de minute. După ce blatul trece testul cu scobitoarea, se lasă la răcit.

Între timp, într-un alt vas, cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul şi brânza cremoasă, până când se formează o pastă fină. La viteză medie, se încorporează zahărul pudră şi esenţa de vanilie.

În final, se pune blatul pe o farfurie întinsă sau un platou. Se acoperă cu cremă şi se decorează cu cele două baghete de scorţişoară. 

 

Cele mai citite

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...
Ultima oră
Pe aceeași temă