Această reţetă de paste preparate într-un singur vas se pregăteşte în maximum 30 minute. O porţie din acest delicios fel de mâncare conţine 770 de calorii, 31 g proteine, 347 g carbohidraţi, 38 g grăsimi.
INGREDIENTE
- 250 g spaghete
- 200 g spanac
- 200 g roşii cherry
- 800 ml supă de legume
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- trei fire de cimbru proaspăt
- câteva fire de busuioc proaspăt
- 60 g parmezan ras
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel pentru presărat la servire
MOD DE PREPARARE (Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de prepare a rețetei)
Spală spanacul şi scurge-l de apă. Dacă ai baby spanac nu mai trebuie să rupi frunzele. Taie ceapa julien, toacă usturoiul şi taie roşiile în jumătate.
Încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie adâncă. Căleşte usturoiul şi ceapa pentru 3-5 minute, până când devin strălucitoare şi transparente.
Acum, adaugă pastele, spanacul, roşiile, cimbrul şi busuiocul şi toarnă supa de legume. Amestecă din când în când şi coace la foc mic (ai grijă să nu clocotească lichidul) pentru aproximativ 10-12 minute, până scade supa.
Potriveşte de sare şi piper, iar înainte de servire presară pătrunjel şi parmezan ras.
Recomandare
Chef Cosmina, care a publicat această reţetă pe aplicaţia Kitchen Stories, spune că acest fel de mâncare merge perfect cu un vin Muscadet sec. Această băutură, produsă din struguri de soiul Melon de Bourgogne, fascinează cu prospeţimea sa minerală şi cu aroma carismatică şi astringentă.