Aceasta este o rețetă perfectă pentru o seară plăcută cu prietenii. Folosește penne, pentru că sunt mai ușor de pregătit în cantitate mare și amuză-ți amicii cu acest sos retro, originar din Roma anilor 1960, dar deosebit de bun.
INGREDIENTE
- o cană de ceapă tocată
- două linguri de ulei în care ai ținut la infuzat puțin usturoi
- 800 g de pulpă de roșii din conservă sau trei căni de roșii proaspete, curățate de piele și tocate
- două linguri de smântână
- un kg penne
- o jumătate de cană de vodcă
- patru linguri de unt
- parmezan ras pentru presărat peste fiecare porție
MOD DE PREPARARE
Pune pe foc o oală mare cu 8-10 l de apă ușor sărată și las-o la fiert.
Între timp, pune o tigaie pe foc mediu, pentru pregătit sosul. Amestecă ceapa cu uleiul și adaugă un praf de sare. Rumenește cam 10 minute până se înmoaie ceapa și începe să se caramelizeze.
Adaugă în tigaie roșiile și sucul lor și fierbe totul timp de 15-20 de minute. Adaugă smântâna și ia tigaia de pe foc.
Acum apa din oală ar fi trebuit să înceapă să fiarbă, așa că adaugă pastele și fierbe-le al dente, respectând minutajul indicat pe ambalaj. Apoi, scurge pastele și pune-le într-o oală. Adaugă vodca, untul și sare după gust. Apoi amestecă ușor pastele până se topește untul. Adaugă sosul de roșii și amestecă din nou până când acesta acoperă toate pastele.
Trasferă, apoi, pastele într-un vas mare încălzit din care se vor autoservi amicii tăi. Pune-le la dispoziție parmezan ras pentru a-și presăra fiecare pe porția sa după gust.