Deşi anotimpul rece nu s-a terminat de tot, nu ar fi rău să încerci o alimentaţie care să reducă din grăsimile acumulate pe timpul iernii. Porcul cu portocale este una dintre reţetele care se încadrează perfect într-un program de ardere a grăsimilor. Se poate servi cu garnitură de orez brun fiert sau legume verzi (broccoli sau mazăre) la abur. Reţeta de mai jos este pentru o singură porţie, aşa că o multiplici pentru câte persoane ai nevoie.
Ingrediente
- 200 g file de porc, curăţat de grăsime
- zeama de la o portocală
- o linguriţă coajă rasă de portocală
- o linguriţă ulei de măsline
- o lingură smântână degresată
- un căţel de usturoi, zdrobit
- seminţele pisate din 4 păstăi de cardamom (numai dacă-ţi plac)
- un pumn de creson tocat
- o lingură pătrunjel tocat
- sare şi piper
Mod de preparare
Amestecă într-un vas coaja de portocală şi seminţele de cardamom cu sare şi piper. În fleica de carne fă câteva tăieturi adânci, ca nişte buzunare şi umple-le cu amestecul pregătit.
Pune pe foc o tigaie cu ulei. Ai grijă ca uleiul să acopere tot fundul tigăii. Când se încinge, pune carnea, acoper-o cu un capac şi las-o la rumenit, la foc potrivit. Ai grijă s-o întorci des, timp de 10 minute, pentru a se rumeni pe ambele părţi. Când e gata (înţeapă cu un vârf de cuţit în partea care e mai groasă şi dacă zeama curge uşor atunci carnea e făcută), scoate-o din tigaie şi ţine-o la cald.
Peste sosul rămas în tigaia în care ai prăjit carnea, toarnă acum zeama de portocală, smântâna şi verdeaţa tocată. Amestecă totul şi când compoziţia e caldă, vars-o peste fileul de porc. Pune alături o garnitură de orez brun fiert sau legume verzi la abur.
Poftă bună!