21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRețetă: Pui fript aromat

Rețetă: Pui fript aromat

Acest preparat se pregăteşte în doar 15 minute, dar este deosebit de gustos. Bucăţile de pui sunt pur şi simplu rostogolite printr-un amestec de mirodenii şi pastă de ceapă, date prin făină şi prăjite. Este nevoie doar de o cantitate mică de ulei, iar aroma este uimitoare.

INGREDIENTE

  • şase pulpe superioare de pui, dezosate şi fără piele
  • doi-trei căţei de usturoi
  • o ceapă mijlocie, tocată
  • una-două linguri de amestec de ierburi, cum ar fi tarhon şi salvie
  • două linguri de tahini* sau unt de arahide
  • un sfert de cană de ulei de măsline, pentru prăjit
  • făină
  • pătrunjel tocat pentru garnisit
  • bucăţi de lămâi pentru servit
  • sare după gust

MOD DE PREPARARE

Combină într-un blender usturoiul, ceapa şi ierburile cu tahini sau unt. În timp ce pisezi amestecul, adaugă uşor puţin ulei de măsline, doat cât să se lege o pastă. Nu o pisa prea fină.

Pune făină într-o farfurie nu prea adâncă. Într-un alt vas pune carnea şi toarnă deasupra pasta de ierburi. Freacă bine carnea cu pasta de mirodenii, apoi trece fiecare bucată de pui prin făină. Scutură uşor excesul de făină, trece din nou carnea prin pasta de ierburi şi apoi iar prin făină.

Pune ulei de măsline într-o tigaie, un strat de cam jumătate de centimetru, şi încălzeşte-l. Prăjeşte puiul cam patru minute pe fiecare parte, să se rumenească frumos şi să se pătrundă. Dacă foloseşti puiul cu tot cu os, acest proces va dura mai mult.

Garniseşte cu pătrunjel tocat. Puiul fript aromat poate fi servit fierbinte sau rece, cu bucăţi de lămâie.

Poftă bună!

*Tahini este o pastă din seminţe de susan, care se foloseşte în diferite preparate arăbeşti. Se găseşte în magazine gata preparată, iar cea mai cunoscută mâncare din care nu poate lipsi este hummusul.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă