Această pască delicioasă fără aluat îţi va cuceri cu siguranţă familia şi musafirii. Este un desert perfect pentru masa de Paşte.
INGREDIENTE:
- opt ouă
- un praf de copt
- trei linguri de făină
- un praf de vanilie
- 500 g de brânză de vaci
- opt linguri de zahăr
- puţină esenţă de rom
- o jumătate de pachet de unt
- patru linguri de smântână
- stafide, opţional, după gust
- o linguriţă de zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE:
Pregăteşte brânza de vaci. Aceasta trebuie să fie cât mai cremoasă şi bine scursă. Dacă foloseşti brânză proaspătă de vaci, trebuie s-o pui la scurs cu o zi înainte, pe un pat din făină de porumb acoperit cu prosoape din hârtie. Ca să nu munceşti prea mult, poţi folosi cremă de brânză gata preparată din comerţ.
Separă gălbenuşurile de albuşuri.
Într-un castron încăpător pune gălbenuşurile şi adaugă untul, zahărul, brânza de vaci, smântâna, vanilia, romul şi făina. Într-o ceşcuţă pune praful de copt şi stinge-l cu zeamă de lămâie, apoi adaugă-l peste celelalte ingrediente. Amestecă bine totul şi când compoziţia este omogenă, adaugă făina în ploaie.
Bate albuşurile spumă şi încorporează-le uşor în compoziţia pregătită. La final, pune stafide, dacă-ţi plac.
Unge cu unt tava şi toarnă compoziţia. Bagă tava în cuptor şi las-o la copt 30-40 de minute la foc mediu. Când e gata, scoate tava şi las-o puţin să se răcorească. Apoi răstoarnă pasca şi pudreaz-o cu zahăr pudră dacă vrei.
Poftă bună!