Vă prezentăm o rețetă de primăvară gustoasă, cu urzici și leurdă.
Ingrediente
– 4 punguțe cu urzici
– 2 legături de leurdă
– 2 cepe
– 7 – 8 polonice de zeamă de urzici (apa în care au fiert urzicile)
– 100 ml lapte
– 3 linguri făină
– ulei de măsline
– sare, piper
Mod de preparare
Urzicile le spălați si le rupeți tulpinile. (Folosiți mănuși dacă sunteți sensibili și nu suportați pișcăturile).
Puneți la fiert o oală cu apă. Când apa începe să fiarbă, opăriți urzicile. Le lăsați să dea în 2-3 clocote, apoi le scoateți cu o strecurătoare și le blendați (sau le tocați foarte mărunt). Nu aruncați apa în care au fiert urzicile. Veți mai avea nevoie de ea.
Ceapa o căliți în ulei, adăugați făina și amestecați până ce nu mai sunt cocoloașe. Stingeți cu lapte și amestecați. Puneți 2 polonice de zeamă de urzici. Dacă vreți să aveți o mâncare de post renunțati la lapte și completați cu zeamă de urzici.
Lăsați pe foc 2 minute și adăugați urzicile. Puneți apoi zeama de urzici. Mai lăsați pe foc încă 10 minute amestecând din când în când. Completați cu zeama de urzici atât cât considerați necesar.
Spălați frunzele de leurdă și blendați-le sau tocați-le foarte mărunt. Adăugați-le spre final în urzici. Nu uitați de sare și piper.
Roxana Florescu
Light on the Good Food – www.lightgoodfood.ro