Coastele de porc marinate, pregătite la grătar, după o rețetă tradițională din Cehia, sunt gustoase și se prepară ușor, după rețeta din cadrul proiectului ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii”.
Ingrediente
- coaste de porc
- bere
- miere
- ulei sau unt
- pastă de roșii
- amestec de condimente de porc
- boia dulce,
- pastă de ardei (opțional)
- piper boabe
- foi de dafin
- cartofi
- usturoi
- smântână
Mod de preparare
Se pregătește o marinată din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de roșii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper și foi de dafin. Se completează cu sare, amestecând bine.
Se țin coastele de porc în marinată, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinată, se scurg bine și se așează pe gratar, pe ambele părți, timp de 25 de minute.
Înainte de a fi servite coastele, pentru frăgezirea cărnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de roșii și condimente.
Coastele de porc la grătar se pot servi cu piure de cartofi și sos de usturoi.
Deschideți galeria foto pentru a vedea etapele pregătirii rețetei.