12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialReţetă filipineză tradiţională: Pui Adobo

Reţetă filipineză tradiţională: Pui Adobo

Puiul Adobo este un preparat filipinez tradiţional, delicios şi uşor de pregătit, potrivit popsugar.com.

Ingrediente

  • o jumătate de linguriţă cu ulei
  • un pui întreg, de 1,5 kg, tăiat în 10 părţi egale
  • 100 g de sos de soia
  • 200 ml de oţet de mere
  • 12 căţei de usturoi, curăţaţi
  • o lingură cu boabe de piper negru
  • patru frunze de dafin  
  • un fir de ceapă verde, tăiat mărunt (opţional)
  • orez cu bob lung, pentru servire (opţional)

Mod de pregătire

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de preparare a puiului Adobo.

Într-o tigaie mare, se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de carne, după care se scot pe o farfurie.

Apoi, în uleiul rămas, se pun sosul de soia şi oţetul, se amestecă cu o lingură de lemn şi se pun bucăţile de carne înapoi în tigaie, cu partea acoperită de piele în jos.

După aceea, se adaugă usturoiul, boabele de piper şi frunzele de dafin.

Se lasă compoziţia la fiert, după care se reduce temperatura. Se acoperă tigaia şi se lasă pe aragaz pentru aproximativ 20 de minute. La jumătatea timpului, se întorc bucăţile de carne.

Apoi, se pun bucăţile de carne pe o farfurie şi se mai lasă sosul pe aragaz pentru aproximativ 10 minute.

Se strecoară sosul într-un bol, în care se pun, apoi, bucăţile de carne, astfel încât să se acopere complet cu sos.

În final, preparatul se decorează cu căţeii de usturoi şi ceapă verde. Se serveşte cu orez fiert.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă