15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialReţetă rapidă: Prăjiură cu ciocolată şi blat din biscuiţi săraţi

Reţetă rapidă: Prăjiură cu ciocolată şi blat din biscuiţi săraţi

Prăjiura cu ciocolată, nuci, alune sau migdale şi blat din biscuiţi săraţi este delicioasă şi se pregăteşte în mai puţin de 30 de minute, după reţeta sugerată de allrecipes.com.

Ingrediente

  • 115 g de biscuiţi săraţi
  • 200 g de unt
  • 200 g de zahăr brun
  • 400 g de ciocolată, mărunţită
  • 150 nuci, migdale sau alune, mărunţite

Mod de pregătire

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale prăjiturii.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Se acoperă o tavă cu hârtie de copt, după care se aşază un strat de biscuiţi.

Într-o oală, se amestecă zahărul cu untul. Se fierbe compoziţia timp de trei minute.

Apoi, amestecul se toarnă peste biscuiţi şi se împrăştie în tavă, astfel încât să formeze un strat egal.

Se dă la cuptor pentru cinci sau şase minute, după care se scoate tava din cuptor şi se adaugă ciocolata mărunţită.

Se lasă la o parte pentru cinci minute. Apoi, se împrăştie ciocolata în tavă.

Se adaugă nucile, migdalele sau alunele mărunţite.

În final, se lasă la răcit prăjitura, după care se taie în mai multe bucăţi.  

Cele mai citite

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă