10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialReţetă rapidă şi sănătoasă: Wrap cu carne de pui, în frunze de...

Reţetă rapidă şi sănătoasă: Wrap cu carne de pui, în frunze de salată

Wrap-ul cu carne de pui, învelit în frunze de salată, este delicios, excelent atunci când ne dorim să ne menţinem silueta. Wrap-ul se pregăteşte uşor, în mai puţin de 30 de minute, potrivit popsugar.com.

Ingrediente

  • 16 frunze mari de salată
  • 100 g de sos picant
  • 500 g de pulpe de pui, fără piele şi os, mărunţite
  • 50 g de nuci caju

Citește și: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan

  • două fire de praz, mărunţiţi
  • două linguri cu sos de soia
  • o linguriţă cu amidon de porumb
  • două linguri cu ulei de arahide sau măsline
  • patru ciuperci medii, mărunţite
  • doi căţei de usturoi, mărunţiţi
  • o linguriţă cu ghimbir proaspăt, curăţat şi tocat

Mod de pregătire

Pe o farfurie întinsă, mare, se aşază frunzele de salată.

Într-un bol mediu, se amestecă prazul, carnea de pui, sosul de soia şi amidonul de porumb. Se lasă carnea la marinat timp de zece minute, la temperatura camerei, amestecând din când în când.

Se încinge uleiul la temperatură medie, într-o tigaie neaderentă. Se pun ciupercile la prăjit. După aproximativ 15 secunde, se adaugă usturoiul şi ghimbirul, care se lasă la prăjit 10 secunde. Apoi, se adaugă compoziţia cu carne de pui şi se lasă pe aragaz pentru aproximativ patru minute, amestecând din când în când. Se varsă compoziţia fierbinte într-un bol.

În final, se pune aproximativ o lingură din amestecul cu carne de pui în mijlocul unei frunze de salată, se adaugă deasupra nuci caju, după care se împăturesc frunzele şi se ung cu sos picant. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă