14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialReţetă simplă: Prăjitură cu mere şi glazură albă

Reţetă simplă: Prăjitură cu mere şi glazură albă

Prăjitura cu mere şi glazură albă este delicioasă şi se pregăteşte uşor, după reţeta sugerată de allrecipes.com.

Ingrediente

  • 150 g de unt
  • 200 g de zahăr brun
  • 50 g de zahăr alb
  • două ouă
  • o linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 300 g de făină
  • o linguriţă cu praf de copt
  • ½ linguriţe cu bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţe cu sare
  • o linguriţă cu scorţişoară măcinată
  • ½ linguriţe cu nucşoară măcinată
  • 100 ml de lapte
  • 400 g de mere –curăţate de coajă şi cotor şi mărunţite
  • 50 ml de lapte condensat
  • 400 g de zahăr pudră
  • ¼ linguriţe cu scorţişoară măcinată
  • un vârf de cuţit de nucşoară măcinată

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius. Se pregăteşte o tavă pătrată, cu latura de aproximativ 20 cm, care se unde cu unt şi se tapetează cu făină.

Apoi, într-un bol, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, o linguriţă cu scorţişoară şi o jumătate de linguriţă cu nucşoară.

Într-un vas mare, se amestecă bine, cu ajutorul unui mixer electric, untul, zahărul brun şi cel alb. Se adaugă ouăle, pe rând, după care şi esenţa de vaniie.

Apoi, se adaugă, alternativ, compoziţia cu făină şi laptele şi se amestecă până când se încorporează bine. După aceea, se adaugă merele mărunţite.

Se aşază aluatul format în tava pregătită şi se dă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Între timp, într-un bol de mărime medie, se amestecă 50 g de unt, zahărul pudră, scorţişoara şi nucşoara. Se adaugă treptat câte o lingură de laptele condensat.

În final, prăjitura se acoperă cu pasta formată.  

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă