17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Anghinare la cuptor

Reţeta zilei: Anghinare la cuptor

Originară din Etiopia, anghinarea este o plantă erbacee, perenă, care conţine vitamine, minerale şi fibre, şi poate fi consumată în mâncare sau sub formă de ceai. Anghinarea are proprietăţi coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, laxative, vasodilatatoare, cardioprotectoare şi antialergice. 

INGREDIENTE:

  • 5 inflorescenţe mici de anghinare
  • 100 g ciuperci
  • 50 g margarină
  • 100 ml ulei
  • 100 g morcovi
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură de bulion sau 2-3 roşii

MOD DE PREPARARE:

Fierbe anghinarea în apă clocotită, timp de 10 minute. Scurge-o; sub foile centrale introdu ciupercile tocate, pătrunjelul şi margarina.

Într-o cratiţă, rumeneşte în ulei morcovii, tăiaţi mărunt, şi ceapa tocată şi adaugă, apoi, anghinarea umplută.

Stropeşte cu vin alb şi lasă să scadă la cuptor, iar, când sunt aproape gata, adaugă bulionul sau roşiile, tăiate în rondele, şi mai lasă 10-15 min. 

Poftă bună!

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă