13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Aripioare şi copănele de pui caramelizate

Reţeta zilei: Aripioare şi copănele de pui caramelizate

Aripioarele şi copănelele de pui caramelizate sunt delicioase şi se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână, după reţeta sugerată de food.com.

Ingrediente

  • 1 kg de aripioare şi/sau copănele de pui
  • 1-3 linguriţe cu ulei de măsline
  • 100 g de sos de soia
  • 1,3 linguriţe cu ketchup
  • 150 g miere de albine
  • doi căţei de usturoi, mărunţiţi
  • sare şi piper, după gust

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se pun aripioarele sau copănelele de pui într-o tavă sau vas de yena de 20 x 30 cm.

Într-un bol, se amestecă uleiul, sosul de soia, ketchupul, mierea de albine, usturoiul, sarea şi piperul.

După aceea, se toarnă amestecul peste carnea de pui şi se dă la cuptor pentru aproximativ o oră sau până când se caramelizează sosul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă