8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDesert delicios: Biscuiţi cu floricele şi caramel

Desert delicios: Biscuiţi cu floricele şi caramel

Biscuiții cu floricele și caramel sunt delicioși: caramelul se va întări şi se va transforma într-un strat crocant care uneşte toate ingredientele.

INGREDIENTE:

  • spray de ulei vegetal
  • 15 g de biscuiţi graham
  • patru căni de floricele de porumb
  • o cană alune prăjite, sărate, mărunţite
  • trei sferturi de cană de cereale de orez expandat
  • o cană şi jumătate de unt nesărat
  • trei sferturi de cană de zahăr
  • o jumătate de linguriţă de piper (opţional)
  • o cană de fulgi de ciocolată
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Încălzeşte cuptorul la 350 de grade. Într-o tavă, întinde o hârtie de copt şi stropeşte-o cu spray-ul de ulei. Aranjează biscuiţii într-un singur strat şi rupe-i, astfel încât să acoperi întreaga suprafaţă. Pune deasupra floricelele de porumb, alunele şi cerealele din orez expandat.

Într-o tigaie mică pune untul, zahărul şi piperul (dacă foloseşti) şi lasă-le pe foc mic. Când compoziţia începe să fiarbă, amestecă, apoi dă focul foarte mic. Lasă la gătit aproape zece minute, amestecând din când în când. Amestecul trebuie să fie auriu şi siropos.

Toarnă amestecul de caramel peste compoziţia din tavă. Bagă la cuptor şi lasă la copt până se închide la culoare şi bolboroseşte, aproximativ 10-12 minute. Scoate tava din cuptor şi presară peste tot fulgi de ciocolată şi sare. Lasă desertul la răcit în tavă. După ce se răceşte, rupe bucăţi de diverse forme şi mărimi.

Poftă bună!

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă