9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Budincă din urzici cu orez

Reţeta zilei: Budincă din urzici cu orez

Urzica poate ameliora o mulţime de afecţiuni, cum ar fi anemia, hipertensiunea, diabetul, reumatismul, artritele, bolile renale, astmul și alergile. Datorită beneficiilor sale, ea nu trebuie să lipsească din alimentaţia nimănui, mai ales primăvara, când este proaspătă. Această reţetă de urzici cu orez este uşor de pregătit şi extrem de delicioasă.

INGREDIENTE: 

  • un kg de urzici tinere
  • o ceaşcă de orez
  • 100 g de unt pentru compoziţie, plus puţin unt pentru uns tava
  • 100 g de mozzarella
  • 50 g caşcaval
  • patru ouă
  • o linguriţă de faină
  • sare şi piper

MOD DE PREPARARE:

Curăţă urzicile, spală-le bine de tot în mai multe ape şi fierbe-le în apă cu sare. Când sunt gata, scurge-le bine, lasă-le puţin la răcit şi apoi toacă-le cât mai mărunt. Pune-le într-un castron şi amestecă-le cu făina, 50 g de unt topit şi jumătate din cantitatea de mozzarella dată pe răzătoare. Lasă compoziţia de-o parte.

Alege orezul, spală-l bine şi fierbe-l în apă cu sare. Când este gata, scurge-l bine şi lasă-l să se răcorească. Între timp, porneşte cuptorul să se încălzească.

Într-un bol amestecă ouăle, restul de mozzarela dată pe răzătoare, 50 g de unt, sare şi piper. Peste această compoziţie adaugă orezul răcit.

Într-o tavă aşază o foaie de hârtie de copt unsă cu unt şi pune o jumătate din compoziţia cu orez. Netezeşte bine cu o paletă, apoi pune compoziţia cu urzici netezeşte-o şi apoi acoper-o cu restul de orez. Presară deasupra caşcaval ras şi bagă tava în cuptorul încins. Lasă la copt, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Se serveşte caldă.

Poftă bună!

Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă