Este o reţetă originară din Peru sau Ecuador cu bucăţi de peşte şi fructe de mare marinate în suc de citrice, în special lime şi lămâie. Aciditatea sucului macerează carnea, care poate fi consumată fără a fi gătită.
INGREDIENTE:
- 800 g file proaspăt de cod
- 200 g creveţi decorticaţi
- o jumătate de cană de suc proaspăt de lime
- o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie
- una-două roşii tocate
- un avocado tăiat
- un ardei iute tocat
- o jumătate de ceapă roşie tocată
- două linguriţe de sare
- un vârf de cuţit de oregano uscat
- un vârf de cuţit de boia foarte iute
- frunze de coriandru
MOD DE PREPARARE:
Taie peştele în cuburi cu latura de aproximativ un centimetru. Rupe creveţii în bucăţele.
Într-un castron, amestecă toate ingredientele, cu excepţia frunzelor de coriandru. Acoperă vasul şi pune-l în frigider. După o oră, amestecă din nou, apoi mai lasă în frigider alte două ore să se pătrundă aromele.
Înainte de servire, ornează cu frunze de coriandru.
Poftă bună!