Acest burger delicios de somon cu sos de iaurt, inspirat din bucătăria asiatică, se prepară în doar 25 de minute şi este o soluţie perfectă pentru o cină de vară. O porţie are doar 460 de calorii şi 15 g de grăsimi, dar este foarte hrănitoare, conţinând 37 g de proteine şi 44 g de carbohidraţi.
INGREDIENTE:
- un file de somon, fără piele şi tocat
- două căni de spanac rupt bucăţele
- un sfert de cană de pesmet japonez panko
- două linguri de zeamă de lămâie
- o lingură de ghimbir ras
- o lingură de sos de soia nesărat
- un sfert de cană de seminţe de susan prăjite
- un sfert de linguriţă de sare
- un sfert de linguriţă de piper
- o jumătate de cană de iaurt grecesc degresat
- două linguri de mărar proaspăt tocat
- o jumătate de linguriţă de usturoi pisat
- ulei de măsline
- patru chifle de hamburger din făină integrală
MOD DE PREPARARE:
Combină într-un vas somonul tocat, spanacul, pesmetul, o lingură de zeamă de lămâie, ghimbirul, sosul de soia, o linguriţă de seminţe de susan, sarea şi piperul. Formează din aceste amestec patru chiftele. Pune restul de susan pe o farfurie şi presează o parte a fiecărei chifle în seminţe ca să se acopere.
Amestecă într-un alt bol iaurtul, mărarul, usturoiul şi cealaltă lingură de zeamă de lămâie.
Pune o tigaie pe foc mediu şi încinge-o. Stropeşte-o cu puţin ulei de măsline şi prăjeşte hamburgerii de somon cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se pătrund şi devin aurii.
Taie chiflele în două şi coace-le şi pe ele în tigaie cam două minute cu partea tăiată în jos.
Aşază burgerii pe chifle şi pune peste fiecare câte două linguri de sos de iaurt.
Poftă bună!