16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Curcan umplut, la cuptor

Reţeta zilei: Curcan umplut, la cuptor

Curcanul la cuptor, umplut cu lămâie, usturoi, rozmarin, cimbru şi salvie este aspectuos şi delicios, potrivit reţetei sugerate de popsugar.com.

Ingrediente

  • un curcan de aproximativ 500 g, spălat şi uscat
  • 50 g de unt cu rozmarin, cimbru şi salvie
  • 1,5 linguri cu sare
  • o lămâie, tăiată în patru
  • o căpăţână de usturoi 
  • rozmarin, cimbru şi salvie, după gust

Mod de pregătire

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.

Apoi, se pregăteşte o tavă cu grătar. Se acoperă drătarul cu folie rezistentă la temperaturi ridicate. Se înţeapă folia de câteva ori, cu un cuţit.

Se curăţă bine curcanul, după care se freacă cu unt, pe exterior şi pe interior.

După aceea, se presară sare pe exteriorul şi interiorul curcanului.

Se aşază curcanul cu pieptul pe grătar şi se toarnă 300 ml de apă în tavă.

Apoi, se umple curcanul cu lămâie, usturoi şi ierburile aromatice.

Se dă la cuptor pentru 45 de minute, după care se întoarce curcanul şi se mai lasă aproximativ 50 de minute la cuptor.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă