17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, de post: Friptură de conopidă

Reţeta zilei, de post: Friptură de conopidă

O porţie din această delicioasă friptură de conopidă, care este foarte uşor de preparat, conţine 317 de calorii, 9 g proteine, 12 g carbohidraţi, 25 g grăsimi.

INGREDIENTE

  • o conopidă mare
  • 150 ml lapte de orez (se găseşte în comerţ gata preparat)
  • două mandarine
  • şase frunze de salvie
  • doi căţei de usturoi
  • o lingură de seminţe de anason
  • trei linguri de ulei de măsline

MOD DE PREPARARE (Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de prepare a rețetei)

Porneşte cuptorul să se încălzească. Dacă ai unul modern, fixează-l la 180 de grade Celsius. Dacă e mai vechi, dă focul mediu spre mare.

Spală bine conopida, înlătură frunzele şi scurge-o de apă. Taie de la mijloc două felii de un deget gromise şi lasă-le deoparte. Toacă, nu prea mărunt, restul conopidei.

Stoarce mandarinele şi strecoară zeama.

Într-o tigaie nu prea mare, pune conopida tocată, laptele de orez şi usturoiul întreg. Adaugă puţină sare şi lasă pe foc mediu cam 15 minute, până se înmoaie conopida. Scoate usturoiul şi apoi pisează conopida cu un mixer până obţii un pireu fin. Adaugă trei linguri de ulei de măsline, amestecă bine şi păstrează pireul la cald.

Între timp, pune puţin ulei la încălzit într-o tigaie largă (foloseşte una pe care să o poţi introduce mai târziu în cuptor). Prăjeşte feliile de conopidă, la foc mediu, aproximativ 4-6 minute pe fiecare parte până se fac uşor aurii. Pune deasupra salvia tocată şi seminţele de anason şi bagă tigaia în cuptor. Coace la 180 de grade Celsius aproximativ 15-20 de minute.

Pentru servire, aşază pe o farfurie un pat de pireu de conopidă (pe care l-ai ţinut la cald), adaugă o friptură de conopidă, stropeşte cu suc de mandarine şi puţină sare, după gust.

Recomandare

Chef Adam, care a publicat această reţetă pe aplicaţia Kitchen Stories, recomandă vinul alb sec italian Falanghina, a cărui aromă fructată, catifelată accentuează gustul citricelor, al salviei şi al seminţelor de anason din acest fel de mâncare.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Eugenie Bouchard, înapoi pe terenul de tenis

Considerată una dintre cele mai sexy jucătoare de tenis din lume, Eugenie Bouchard le-a dat o palmă criticilor care afirmau că și-a irosit talentul...

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....

GALERIE FOTO. Eugenie Bouchard, înapoi pe terenul de tenis

Considerată una dintre cele mai sexy jucătoare de tenis din lume, Eugenie Bouchard le-a dat o palmă criticilor care afirmau că și-a irosit talentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă