12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRețetă de post sățioasă: Praz cu orez

Rețetă de post sățioasă: Praz cu orez

Suntem în Postul Paştelui, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne plictisim cu aceleaşi feluri de mâncare. Putem avea o alimentaţie variată, aşa că iată o nouă reţetă de post. Prazul cu orez este uşor de pregătit, iar gustul este delicios.

INGREDIENTE

  • patru-cinci fire de praz nu prea groase
  • 150 g orez
  • două linguri pastă de tomate
  • cinci linguri de ulei
  • 600 ml apă
  • boia dulce
  • boia iute, dacă-ţi place
  • sare
  • trei linguri de pătrunjel verde tocat

MOD DE PREPARARE

Spală bine orezul şi pune-l puţin la înmuiat.

Curăţă şi spală bine prazul. Aruncă toate frunzele veştede. Dacă ai fire subţiri de praz, taie-le bastonaşe de cam cinci centimetri lungime. Dacă prazul este gros, taie rondele de un deget grosime.

Într-o tigaie, pune uleiul la încins, apoi adaugă prazul şi căleşte-l pe foc mediu cam cinci minute. Adaugă o linguriţă de boia dulce, un sfert de linguriţă de boia iute (numai dacă vrei), sare şi pastă de tomate. Amestecă şi mai lasă la foc mediu cinci minute. Adaugă apa şi lasă amestecul să fiarbă, apoi pune orezul. Amestecă din nou, dă focul la mic şi acoperă vasul cu un capac. Lasă la fiert cam jumătate de oră, amestecând uşor din când în când. La final, presară pătrunjel tocat.

Acest fel de mâncare este delicios rece.

Poftă bună!

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă