O salată uşor de pregătit şi deosebit de gustoasă. Şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
INGREDIENTE
- un kilogram de dovlecei
- patru linguri de ulei
- două linguri de oţet
- o legătură de mărar tocat fin
- o legătură de pătrunjel tocat fin
- o legătură de tarhon tocat fin
- sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE
Alege dovlecei mai tineri. Curăţă-i de coajă, spală-i şi fierbe-i în apă cu puţină sare. Când se înmoaie, scoate-i, scurge-i şi lasă-i la răcit.
Între timp, prepară un sos din ulei, oţet îndoit cu apă, sare şi piper, după gust. Adaugă mărar, pătrunjel şi tarhon.
Când s-au răcit dovleceii, taie-i cubuleţe dar nu foarte mici. Pune cuburile într-un bol, toarnă peste ele sosul şi amestecă până se omogenizează.
Poftă bună!