Supa cremă de dovlecei nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Este foarte sănătoasă şi extrem de uşor de preparat. Este ideală şi în regimurile de slăbit, pentru că dovleceii au doar 15 calorii la 100 de grame.
INGREDIENTE
- un kg şi jumătate de dovlecei (poţi folosi şi zucchini)
- două linguri de ulei de măsline
- două cepe medii tocate
- doi-trei căţei de usturoi tocaţi
- un cartof alb mediu tăiat cubuleţe
- un morcov dat pe răzătoare
- sare şi piper după gust
- smântână, opţional
MOD DE PREPARARE
Într-un vas mai mare, pune uleiul de măsline şi căleşte uşor ceapa, usturoiul şi morcovul.
Când sunt translucide, adaugă cartoful. Căleşte-le pe toate două-trei minute, amestecând din când în când. Ai grijă să nu se ardă ceapa.
Adaugă apoi dovleceii tăiaţi cubuleţe şi aproximativ 300 ml de apă. Ai grijă să nu pui prea multă apă, pentru că dovleceii sunt suculenţi.
Lasă la fiert cam 10 minute, până se înmoaie dovleceii. Apoi, opreşte focul, scoate zeama într-un vas separat dacă e prea multă şi pasează toată această compoziţie cu blenderul.
Pune din nou totul în vas, mai adaugă din zeama scoasă deoparte dacă ţi se pare prea groasă compoziţia şi potriveşte de sare şi piper. Poţi adăuga şi alte mirodenii care-ţi plac, cum ar fi busuiocul.
Se serveşte caldă cu crutoane. Dacă nu posteşti, adaugă şi smântână.
Poftă bună!