Acest aperitiv vegetarian abundă cu legume de vară. Clătitele din porumb cu sos salsa de vară sunt extrem de uşor de preparat şi foarte delicioase.
INGREDIENTE:
- trei sferturi de cană de făină de grâu integrală
- o jumătate de cană de mălai
- două linguriţe de praf de copt
- trei sferturi de linguriţă de sare
- două linguri de ulei de măsline
- o jumătate de linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- o cană de smântână degresată
- două ouă mari
- o cană şi un sfert de boabe de porumb
- două linguri de jalapeno tocat
- o jumătate de cană de dovlecel tăiat cubuleţe
- un sfert de cană de ceapă verde tocată
- un sfert de cană de busuioc proaspăt tocat
- o cană şi jumătate de oţet din vin alb
- o roşie medie, tocată
MOD DE PREPARARE:
Combină într-un vas mai mare făina, mălaiul, praful de copt, o jumătate de lingurţă de sare şi un sfert de linguriţă de piper.
Separat, amestecă smântâna, ouăle şi o lingură de ulei până obţii o compoziţie omogenă. Toarnă acest amestec, porumbul şi ardelul iute în bolul cu făină. Amestecă bine.
Încălzeşte bine o tigaie care nu se lipeşte. Împarte amestecul preparat în 8 părţi egale (cam câte o treime de cană fiecare) şi prăjeşte, la foc mediu, fiecare clătită cam şase minute pe fiecare parte.
Combină dovlecelul, ceapa verde, busuiocul, oţetul, roşia, restul de ulei, sare şi piper şi amestecă. Aşază pe fiecare farfurie câte două clătite şi toarnă deasupra această delicioasă salsa.
Poftă bună!