11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialReţetă din resturi de la masa de Paşte: Pizza grecească cu friptură

Reţetă din resturi de la masa de Paşte: Pizza grecească cu friptură

Fripturile au fost nelipsite la mesa de Paste, aşa că sigur ai diverse caserole cu resturi de la cele de miel, pui, porc sau vită. Nu le arunca, pentru că poţi face o mulţime de feluri delicioase cu ele, cum ar fi această pizza grecească.

INGREDIENTE:

  • un blat mare de pizza (gata preparat din comerţ sau făcut în casă*)
  • 300 g de friptură (de care ai), tăiată felii
  • o linguriţă de ulei pentru călit
  • o linguriţă de chimen
  • o linguriţă de coriandru
  • un sfert de linguriţă de scorţişoară
  • trei căţei de usturoi
  • două roşii, decojite şi feliate
  • o jumătate de ceapă roşie, tăiată felii subţiri
  • o lingură de ulei de măsline
  • sare şi piper
  • 100 g brânză feta (sau alta pe care o ai în frigider), fărâmiţată
  • o jumătate de cană de iaurt grecesc
  • 50 g de rucola

MOD DE PREPARARE:

Încălzeşte cuptorul la 240 de grade. Aşază blatul de pizza într-o tavă.

Încinge uleiul pentru gătit într-o tigaie şi căleşte doi căţei de usturoi zdrobiţi. Adaugă mirodeniile şi mai coace cam un minut. Adaugă amestecul de resturi de friptură, amestecă bine şi mai lasă pe foc încă un minut. Închide focul şi lasă compoziţia să se răcorească.

Într-un bol, amestecă roşiile, ceapa, restul de usturoi zdrobit şi uleiul de măsline. Potriveşte de sare şi piper.

Pune acest amestec de roşii peste blatul de pizza şi împrăştie-l uniform. Acoperă blatul cu resturi de friptură şi presară deasupra brânza fărmâmiţată.

Pune pizza în cuptorul încins şi las-o cam 10-15 minute.

La servire, pune topping de iaurt grecesc şi rucola.

Poftă bună!

Citeşte şi: Nu arunca resturile de la masa de Paşte! Poţi face o mulţime de mâncăruri delicioase cu ele

*Dacă vrei să prepari acasă blatul de pizza ai nevoie de 400 g făină, 250 ml de apă călduţă, o linguriţă de zahăr, 15 g de drojdie proaspătă (sau un pliculeţ de 70 g de drojdie uscată), o lingurţă rasă de sare, trei linguri de ulei de măsline.

Amestecă drojdia cu zahărul şi apa călduţă. Adaugă uleiul şi jumătate din făină şi bate bine cu mixerul. Adaugă sare şi, apoi, treptat, restul de făină. Frământă aluatul până devine moale şi nu se mai lipeşte de pereţii vasului. Lasă-l jumătate de oră să crească, apoi întinde blatul de pizza. Ţi-ar fi mai uşor dacă ai face asta direct pe foaia de copt.

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă