Mielul este nelipsit de la bogata masă de Paşte, aşa că sigur ai făcut o mulţime de mâncăruri din el. Iar friptura a fost, probabil, vedeta sărbătorii, aşa că acum ai o mulţime de resturi. Foloseşte-le la această delicioasă shaworma.
INGREDIENTE:
- resturi de friptură de miel, tăiate felii
- lipie
- o ceapă, tăiată felii foarte subţiri
- o roşie, feliată
- bucăţele de feta (sau altă brânză de prin frigider)
- sos tzatziky (din comerţ)
- sos tahini* (din comerţ sau preparat în casă)
- ulei de măsline
MODE DE PREPARARE:
Încălzeşte o tigaie la foc mediu cu o picătură de ulei, preferabil de măsline. Pune feliile de friptură de miel şi ceapa şi lasă-le pe foc până se încălzeşte carnea. Poţi încălzi ceapa şi feliile de friptură de miel şi pe grătar.
Încălzeşte lipia în cuptor, pe grătar sau pur şi simplu deasupra unei tigăi fierbinţi.
Pune carnea şi ceapa încălzite în lipie, adaugă bucăţile de brânză şi cele două sosuri. Dacă ţii neapărat poţi pune şi cartofi prăjiţi, dar la originea ei shaorma nu conţine acest ingredient.
Poftă bună!
Citeşte şi celelalte rețete din resturi de la masa de Paște:
Reţeta zilei, din resturi de la masa de Paşte: Budincă din cozonac
* Sosul Tahini se pregăteşte din pastă Tahini, care se găseşte în comerţ gata preparată. Amestecă o jumătate de cană din această pastă cu zeama de la o jumătate de lămâie, un căţel de usturoi feliat julien, apă şi sare.