Tuturor ne-a rămas prin frigider, după copioasa masă de Paşte, ceva friptură de miel. Şi cum nu e bine s-o păstrăm prea mult timp, trebuie să-i găsim o altă întrebuinţare. Această tartă din resturi de friptură de miel şi cartofi este un mod excelent de a folosi resturile de carne.
INGREDIENTE:
- 300 g friptură de miel
- 100 g sos de friptură (dacă nu ţi-a mai rămas, poţi folosi supă)
- 250 g resturi de cartofi (fierţi, piure sau prăjiţi)
- 50 g caşcaval ras
- două linguri de pesmet cu mirodenii
MOD DE PREPARARE:
Încălzeşte cuptorul la 200 de grade (sau treapta 6).
Curăţă toată friptura de miel de pe oase, tai-o în bucăţele şi pune-o într-un vas care poate fi introdus în cuptor. Toarnă deasupra nişte sos, iar dacă nu ţi-a mai rămas, pune puţină supă cât să se înmoaie carnea.
Fărâmiţează cu furculiţa sau cu mâna resturile de cartofi şi pune-le peste carne. Presară brânză rasă şi pesmet sau crutoane fărâmiţate.
Citește și: Reţeta zilei, din resturi de la masa de Paşte: Salată magică de ouă
Bagă vasul în cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte deasupra.
Dacă ţi-a mai rămas şi ceva garnitură de legume de la masa de Paşte, o poţi încălzi repede şi o poţi servi alături de această tartă.
Poftă bună!