Dovleceii sunt o minune a naturii. Sunt bogaţi în fosfor, magneziu, potasiu, fibre alimentare şi multe vitamine. Şi în plus, poţi mânca oricâţi vrei, pentru că au un conţinut caloric extrem de redus – 15 calorii la 100 de grame. Dovleceii la cuptor sunt extraordinar de delicioşi, dar acest fel de mâncare nu este indicat în curele de slăbire, din cauza brânzeturilor pe care le conţine.
INGREDIENTE
- patru dovlecei mai mari
- 150 g de brânză de vaci
- 200 g de telemea
- 150 g de smântână
- 100 g caşcaval ras
- trei ouă
- trei căţei de usturoi pisaţi bine
- o legătură de mărar tocat mărunt
- o legătură de pătrunjel tocat mărunt
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE
Porneşte cuptorul la 180 de grade, ca să se încălzească.
Taie dovelecii în două pe lung. Scoate cu o lingură miezul şi pune-l deoparte. Presară puţină sare pe jumătăţile de dovleac din care ai scos miezul şi lasă-le deoparte. Toacă mărunt miezul scos din dovlecei şi stoarce bine zeama. Lasă-l la scurs într-o strecurătoare.
Într-un bol combină brânza de vaci, telemeaua rasă şi smântâna. Amestecă-le să se omogenizeze compoziţia, adaugă apoi câte un ou pe rând şi amestecă din nou. Pune miezul de dovleac scurs de zeamă, usturoiul şi verdeaţa tocată şi omogenizează compoziţia. Adaugă sare şi piper după gust.
Şterge cu un prosop de hârtie interiorul jumătăţilor de dovleac şi umple-le cu pasta din brânză cu mirodenii. Presară caşcaval ras peste fiecare jumătate.
Tapetează o tavă cu o foaie de copt unsă cu puţin ulei de măsline. Aşază pe ea jumătăţile de dovleac şi bag-o la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Se pot servi calzi, cu o salată alături, sau reci.
Poftă bună!