Această reţetă deosebit de uşor de preparat te lasă să profiţi de toate avantajele legumelor de vară. Nu trebuie să adaugi decât un trop de coriandru, sare şi piper şi să laşi ingredientele să se condimenteze unul pe altul. Dacă vrei să obţii o masa mai consistentă, poţi adăuga la final bucăţele de piept de pui la grătar, creveţi sau cubuleţe de brânză.
INGREDIENTE:
- o lingură de ulei de rapiţă
- o jumătate de cană de ceapă verde tocată
- un căţel de usturoi zdrobit
- o cană de bame feliate
- o cană de ardei roşu tăiat cubuleţe
- un ardei jalapeno tăiat fin
- o cană de boabe de porumb
- o cană de fasole negre din conservă, clătite şi scurse
- o treime de cană de coriandru proaspăt tocat
- sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie mare, care nu se lipeşte, încălzeşte uleiul la foc mediu spre mare. Adaugă ceapa şi usturoiul şi lasă-le la călit cam un minut. Adaugă apoi bamele şi mai lasă pe foc trei minute. Redu focul la mediu, adaugă ambele soiuri de ardei şi găteşte cinci minute. Acum pune porumbul şi mai lasă pe foc alte cinci minute. Adaugă şi fasolele şi mai găteşte două minute. La final, adaugă coriandru, sare şi piper.
Poftă bună!