Broccoli este în topul celor mai sănătoase alimente în toate colţurile globului. Proprietăţile acestei plante sunt cu adevărat impresionante: conţine cantităţi foarte mari de fibre solubile şi insolubile, doze uriaşe de vitamina C şi vitamina K. Aşadar, această mâncare de broccoli cu ardei nu este doar deosebit de delicioasă, ci şi extrem de sănătoasă.
INGREDIENTE:
- o lingură de ulei de rapiţă
- o lingură de ghimbir proaspăt ras
- un ardei gras, tăiat în bucăţi
- un broccoli, tăiat bucheţele
- o legătură de ceapă verde tocată
- un sfert de cană de sos hoisin*
- o lingură de seminţe de susan prăjite
MOD DE PREPARARE:
Încălzeşte uleiul într-o tigaie largă, la foc mediu. Adaugă ghimbirul şi coace-l 30 de secunde, până se aromează. Adaugă ardeiul gras, broccoli şi ceapa şi găteşte, amestecând des, cam 3-5 minute, până când broccoli devine uşor crocant.
Adaugă sosul hoisin şi un sfert de cană de apă şi lasă pe foc, alte 2-3 minute amestecând mereu, până când legumele se înmoaie. Presară deasupra seminţe de susan.
Poftă bună!
* Sosul Hoisin este un sos chinezesc folosit la mâncăruri. Se găseşte gata preparat în comerţ şi conţine pastă de sos de soia, făină de grâu, zahăr, usturoi, ulei de susan, oţet şi alte condimente, ca ardei iute, conservanţi şi coloranţi.
Dacă vrei, îl poţi prepara şi acasă, amestecând într-un castron patru linguri de sos de soia, două linguri de unt de arahide, o lingură de miere, două linguriţe de oţet alb, o jumătate de linguriţă de praf de usturoi, două linguriţe de ulei de susan brun, 20 de picături de sos iute şi un sfert de linguriţă de piper. Îl poţi folosi imediat, dar se poate păstra şi la frigider, într-un recipient închis ermetic.