17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Musca de vinete cu sos de iaurt

Reţeta zilei: Musca de vinete cu sos de iaurt

Această reţetă de musaca de vinete, recomandată de Tastemade, este deosebit de gustoasă şi se prepară destul de uşor. În plus, poate fi folosită şi în curele de slăbire, pentru că mâncarea are un conţinut redus de grăsimi.

INGREDIENTE

  • trei vinete mici
  • o jumătate de ceapă
  • o jumătate dintr-un morcov mic
  • 350 g de carne de vită tocată
  • un ou
  • o jumătate de cană de pesmet
  • o linguriţă de ketchup
  • o linguriţă de sos Worcestershire (se găseşte în comerţ)
  • nucşoară
  • cimbru
  • o lingură de ulei vegetal
  • sare
  • piper

Pentru sosul de iaurt

  • o jumătate de cană de iaurt
  • o lingură de mentă, tocată
  • un căţel de usturoi
  • două linguri de ulei de măsline
  • o jumătate de linguriţă de suc de lămâie
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE

Fă patru crestături la distanţe egale, de-a lungul fiecărei vinete. Înfăşoară fiecare vânătă în folie din plastic şi pune-le pe toate la cuptorul cu microunde pentru trei minute, la 600 watti. Scoate-le şi lasă-le la răcit. Când s-au răcorit, scoate cu atenţie coaja fără să o strici. Aranjează fâşiile de coajă de vinete într-o tavă cum aranjezi aluatul pentru placinte, adică lăsând marginile în exterior ca să poţi acoperi ulterior umplutura. Toacă pulpa de vinete şi las-o deoparte.

Toacă ceapa şi morcovul şi căleşte-le puţin în ulei vegetal.

Într-un vas combină carnea de vită tocată cu ou, pesmet, ketchup, sos Worcestershire, un praf de nucşoară, o jumătate de linguriţă de cimbru, un praf de sare şi unul de piper şi amestecă-le până devine compoziţia omogenă. Adaugă pulpa de vinete tocată, ceapa şi morcovul călite. Amestecă bine şi când compoziţia este omogenă, toarn-o în tavă, peste stratul de coji de vinete. Acoperă umplutura cu marginile cojilor de vinete pe care le-ai lăsat în exterior. Bagă tava la cuptorul fixat la 400 de grade şi las-o la copt 25 de minute.

Între timp, pregăteşte sosul de iaurt. Pune usturoiul în cuptorul cu microunde pentru un minut la 600 watt. Apoi zdrobeşte-l până devine pastă. Combină iaurtul cu usturoi, mentă, ulei de măslină, suc de lămâie, sare şi piper.

Când lasagna de vinete este gata, scoate-o din cuptor şi porţioneaz-o. Serveşte-o cu sosul de iaurt.

Poftă bună!

Cele mai citite

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă