Pâinea cu usturoi este un deliciu. Această reţetă, despre care se crede că s-a ”născut” în Toscana, este astăzi răspândită în toată lumea. Aperitiv sau gustare, pâinea cu usturoi este foarte uşor de pregătit şi acasă.
INGREDIENTE:
- o jumătate de cană de unt înmuiat sau margarină
- şase căţei mari de usturoi
- o lingură de pătrunjel tocat foarte fin
- pâine feliată
MOD DE PREPARARE:
Pune toate ingredientele într-un castron şi amestecă până obţii o pastă omogenă. Întinde pasta pe feliile de pâine. Dacă-ţi place un gust mai intens, poţi unge ambele feţe ale feliilor. Înveleşte-le în folie de aluminiu şi pune-le în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de aproximativ 25 de minute.
Le poţi servi fierbinţi, iar dacă le laşi să se răcească sunt nişte delicioase crutoane.
Poftă bună!