Această delicioasă mâncare mexicană de pui pe lipie cu legume de vară este gata în doar 15 minute şi o poţi servi cu smântână sau alte sosuri care îţi plac, precum și cu fasole.Mexicanii, de exemplu, le preferă pe cele negre.
INGREDIENTE:
- două linguriţe de ulei de măsline
- o linguriţă de chimion
- un sfert de linguriţă de sare
- 350 g piept de pui
- o cană de ceapă roşie tocată
- o cană de boabe de porumb
- o cană de zucchini sau dovlecei tăiaţi cubuleţe
- o jumătate de cană de sos verde (din pătrunjel cu busuioc)
- trei linguri de coriandru proaspăt tocat
- patru lipii
- ulei pentru prăjit
- 100 g de caşcaval ras
MOD DE PREPARARE:
Porneşte cuptorul sau grătarul, depinde la care doreşte să prepari mâncarea, să se încălzească.
Combină uleiul de măsline cu chimionul şi sarea şi amestecă bine. Unge uniform bucăţile de pui cu acest amestec.
Încinge puţin ulei într-o tigaie şi pune bucăţile de pui la prăjit cam trei minute. Apoi, adaugă ceapa, porumbul şi zucchinii sau dovleceii şi mai lasă la călit alte două minute sau până se face puiul.
Acum adaugă sosul verde şi două linguri de coriandru. Găteşte pentru alte două minute sau până se evaporă lichidul. Şi amestecă mereu.
Poţi lucra cu două lipii în acelaşi timp. Întinde-le într-o tavă de copt şi stropeşte-le puţin cu ulei. Pune tava pe grătar cam trei minute sau până se rumeneşte uşor lipia. Ia cam trei sferturi de cană din amestecul deja preparat şi pune compoziţia pe mijlocul lipiei. Presară pe fiecare porţie un sfert de cană de brânză rasă. Pune din nou tava pe grătar alte două minute sau până se topeşte brânza.
Repetă procedura şi pentru celelate lipii, iar la final presară pe fiecare porţie restul de coriandru. Serveşte caldă.
Poftă bună!
Foto: cookinglight.com