12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Supă-cremă de mazăre

Reţeta zilei: Supă-cremă de mazăre

Mazărea este una dintre cele mai sănătoase leguminoase. Este bogată în proteine de înaltă calitate şi este recomandată, în special, în diete pentru întărirea sistemului imunitar. Această supă-cremă de mazăre este delicioasă şi uşor de preparat.

INGREDIENTE:

  • opt felii de bacon
  • o lingură de ulei de măsline
  • două cozi de ţelină, tăiate în felii subţiri
  • o ceapă, tocată fin
  • părţile verzi de la un fir de praz mai moale
  • cinci căni de supă de pui sau de legume
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat
  • 750 g de mazăre proaspătă fină
  • un sfert de cană de frunze de pătrunjel
  • un căţel de usturoi, pisat
  • o cană de smântână
  • două fire de rozmarin

Citeşte şi Reţeta zilei, cu legume de mai: Sparanghel cu mazăre şi roşii

MOD DE PREPARARE:

Într-un vas mediu pentru supă, coace baconul pe foc mediu, aproximativ şase minute, până devine maroniu şi crocant. Transferă baconul într-o farfurie şi varsă grăsimea rămasă într-un bol.

În aceeaşi oală, încălzeşte uleiul de măsline. Adaugă ţelina, ceapa şi prazul şi căleşte-le la foc mediu, cam şapte minute, amestecând, până se înmoaie dar nu se fac maronii. Adaugă supa, patru felii din baconul prăjit, un fir de rozmarin, un praf de sare şi unul de piper alb. Fierbe pe foc mic, fără să clocotească, aproximativ 15 minute. Scoate baconul şi rozmarinul. Cu un polonic strecurătoare transferă legumele într-un blender.

Între timp, pune apă cu sare la fiert într-un oală. Adaugă mazărea şi fierbe-o câteva minute să se înmoaie. Apoi scurge-o şi adaug-o în blenderul cu legume. Pune şi pătrunjelul şi pasează totul până devine un piure moale. Adaugă câte o lingură de supă pentru a subţia amestecul.

Acum pune compoziţia, împreună cu restul de supă, într-o oală aflată într-un alt vas mai mare cu apă rece.

Într-o tigaie mică de făcut sos, adu până în punctul de fierbere smântâna, usturoiul şi un fir de rozmarin. Apoi, dă focul mic şi fierbe fără să clocotească, aproximativ cinci minute. Răstoarnă această cremă cu usturoi într-un bol şi las-o să se răcească.

Când toate ingredinetele s-au răcit, pune supă-cremă într-un bol, adaugă o lingură de cremă cu usturoi şi decorează cu o bucată de bacon prăjit.

Poftă bună!

Citeşte şi Reţeta zilei: Tartă de mazăre şi fasole verde cu bacon

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă