16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Tartă din mălai cu roşii şi brânză Cheddar

Reţeta zilei: Tartă din mălai cu roşii şi brânză Cheddar

Roşia este considerată miraculoasă, pentru că este formată în proporţie de 90 la sută din apă, în care sunt dizolvate o mulţime de vitamine, minerale şi enzime. Această tartă din mălai cu roşii şi brânză nu este prea greu de preparat şi sigur îţi va uimi papilele gustative.

INGREDIENTE:

  • trei roşii medii, tăiate în felii cam de 0,5 cm grosime
  • trei sferturi de cană de boabe de porumb din conservă
  • o cană de mălai (făină de porumb)
  • trei sferturi de cană de smântână
  • trei sferturi de cană de brânză Cheddar rasă
  • două treimi de cană de lapte
  • o jumătate de cană de făină de grâu
  • un sfert de cană de zahăr
  • şase linguri de unt topit
  • o jumătate de linguriţă de bicarbonat
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • unt pentru uns tava de copt

MOD DE PREPARARE:

Încălzeşte cuptorul la 190 de grade.

Într-un vas mediu amestecă mălaiul, făina de grâu, zahărul, praful de copt şi sarea până obţii o compoziţie omogenă.

Într-un alt vas mai mare amestecă laptele, smântâna, boabele de porumb şi untul topit. Foloseşte mixerul la o viteză medie spre mică. Când obţii o compoziţie omogenă, adaugă, în ploaie, amestecul de făini şi continuă să amesteci cu mixerul. După ce totul este bine omogenizat, lasă mixerul deoparte şi pune în compoziţie o jumătate de cană de brânză Cheddar rasă. Amestecă uşor cu o spatulă sau o lingură.

Într-o tavă înaltă pune hârtie de copt şi unge-o bine cu unt, apoi pune compoziţia de tartă. Presară jumătate din cantitatea de brânză rămasă, aşază un strat de felii de roşii şi pune deasupra restul de brânză.

Pune tava în cuptorul încins şi las-o cam o oră şi zece minute. După primele 40 de minute, acoperă tava cu o folie de staniol pentru a nu se rumeni prea tare deasupra. Pentru a verifica dacă tarta e coaptă, introdu un cuţit în centru. Dacă iese aproape curat (cu excepţia brânzei care se poate lipi de lamă), scoate tarta din cuptor şi las-o câteva minute să se răcorească înainte de a o servi.

Poftă bună!

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă