12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Vinete Canoe

Reţeta zilei: Vinete Canoe

Vinetele Canoe cu umplutură de legume sunt delicioase şi se pregătesc foarte uşor, după reţeta sugerată de allrecipes.com.

Ingrediente

  • două vinete mari
  • 100 ml de ulei de măsline
  • două cepe medii, mărunţite
  • doi căţei de usturoi, zdrobiţi
  • două roşii mici, mărunţite
  • un ardei gras verde, curăţat şi mărunţit
  • o lingură cu pătrunjel mărunţit
  • sare şi piper după gust
  • 800 g de pesmet sfărâmat
  • 200 g de brânză feta

Mod de pregătire

Se taie vinetele în jumătate, pe lungime. Apoi, se curăţă de partea cu sâmburi, dar se lasă miez de aproximativ 1,5 cm grosime, astfel încât fiecare jumătate de vânătă să semene cu o canoe.

Partea din centru se taie în bucăţi mici şi se lasă la o parte.

Apoi, se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius.

Într-o tigaie mare, la temperatură medie, se încinge uleiul, după care se adaugă ceapa şi usturoiul. După ce aceste două ingrediente se înmoaie, se adaugă bucăţile de vinete, care se lasă în tigaie aproximativ cinci minute. Apoi, se adaugă roşia, ardeiul verde şi pătrunjelul. Se lasă pe aragaz pentru aproximativ 10 minute.

După aceea, se transferă compoziţia într-un bol mare. Se adaugă pesmetul şi se amestecă.

Se împarte compoziţia în mod egal şi se umplu cele patru canoe de vinete. Se adaugă brânza feta deasupra.

Se pun jumătăţile de vinete pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 15 sau 20 de minute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă