Drobul de miel este un fel de mâncare nelipsit de pe masa de Paşte a românilor şi nu numai. Această reţetă înlocuieşte prapurul cu un aluat fraged, iar rezultatul este extraordinar de gustos.
INGREDIENTE:
Pentru umplutură:
- 500 g de măruntaie de miel
- două ouă
- o felie de pâine
- o lingură de smântână
- o legătură de pătrunjel tocat
- o legătură de mărar tocat
- patru fire de ceapă verde
- sare
- piper
- o lingură de unt sau de untură
Pentru aluat:
- un ou
- 150 g de făină
- o lingură de unt sau de untură
- sare
un ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
Spală bine inima, ficatul şi plămânii de miel, apoi toacă-le prin maşina de tocat. Adaugă apoi ouăle, puţin miez de pâine muiat în lapte, sare, un praf de piper, smântână, verdeaţa şi ceapa verde tocate mărunt.
Pregăteşte apoi un aluat fraged din ou, făină şi unt. Întinde cu sucitorul o foaie subţire de aluat şi aşaz-o într-o tavă unsă cu unt. Ai grijă să rămână marginile aluatului în afara tăvii. Pune compoziţia de măruntaie cu verdeţuri într-un strat de grosime egală. Poţi pune prin compoziţie ouă fierte ca să arate frumos când tai feliile de drob. Întoarce marginile de aluat fără să le suprapui prea mult. Unge totul cu ou şi bagă tava la cuptor. În aproximativ 40 de minute, drobul ar trebui să fie gata.
Poftă bună!