6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTartă cu Brie și pere

Tartă cu Brie și pere

Perele şi brânzeturile cu mucegai fac casă bună împreună, acest lucru nu mai e un secret pentru nimeni. Dar, ce aţi zice dacă le-aţi combina în interiorul unei cruste de foietaj fraged, cu brânză Brie şi le-aţi savura într-o tartă caldă, presărată cu puţin zahăr brun caramelizat? O reţetă cu gust complex şi preparare rapidă, perfectă când musafirii se anunță în vizită cu o oră înainte.

Ingrediente

  •  250 grame aluat de foietaj (o foaie)
  •  250 grame brânză Brie
  •  4 pere coapte
  •  2 linguri zahăr brun
  •  3 linguri vin alb
  •  un cubuleț de unt
  •  1/4 linguriță sare de mare

Mod de preparare

O tavă de tartă cu diametrul de 26 cm se unge cu unt şi se îmbracă cu foaia de aluat pe fund şi pe margine. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc.

Brânza Brie se taie bucăţi şi se pune pe fundul tăvii. Perele se taie felii subţiri şi se aşază în tavă după modelul dorit. E bine să le îngrămădiţi un pic pentru că ele se vor strânge la cuptor.

Zahărul se amestecă cu vinul şi se distribuie peste pere. Se presară puţină sare de mare.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 40 de minute.

Se lasă să se răcorească 10 minute înainte de a o tăia. Se serveşte caldă.

 Poliana Parichi –
www.preparate-culinare.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă