19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialTater Tots* din broccoli

Tater Tots* din broccoli

Aceasta este o gustare mult mai sănătoasă decât obişnuiţii tater tots* şi poate fi un delicios aperitiv sau o delicatesă pentru suflet între mese.

INGREDIENTE

  • 350 g broccoli, rupt în bucheţele mici
  • un sfert de cană de ceapă verde tăiată rondele fine
  • doi căţei mai mari de usturoi, tocaţi fin
  • trei sferturi de cană de caşcaval ras (preferabil cheddar)
  • un ou, bătut
  • trei sferturi de cană de pesmet
  • sare şi piper după gust

MOD DE PREPARARE

Preîncălzeşte cuptorul la 400 de grade Celsius (dacă ai un aragaz mai vechi dă focul tare).

Umple o oală cu apă şi pune-o la fiert. Toarnă sare din belşug. Scufundă bucheţelele de broccoli în apă clocotită pentru aproximativ două minute. Scurge-le bine şi pe urmă taie-le în bucăţele nu prea mari.

Pune bucăţelele de broccoli într-un vas şi adaugă ceapa verde tăiată rondele fine, usturoiul tocat mărunt, oul bătut, brânza rasă şi pesmetul. Dacă vrei poţi adăuga acum puţin sos iute de care ai prin casă. Amestecă totul bine, potriveşte de sare şi piper, şi dă compoziţia la frigider pentru 15-20 de minute.

Foloseşte o tavă de copt antiadezivă şi unge-o cu foarte puţin ulei (ideal ar fi să ai un spray de ulei special pentru acest scop – există în unele magazine).

Scoate compoziţia din frigider şi foloseşte forme de Tater Tots dacă ai. Dacă nu, formează cu mâna biluţe ca pentru chitele, dar la final turteşte-le puţin ca să semene cu Tater Tots. De fapt, nu prea contează forma finală, pentru că gustul este desăvârşit.

Aşază bucăţelele formate în tava de copt şi coace pentru 8-9 minute, la 400 de grade Celsius, sau la treapta 6 pe un aragaz mai vechi. Întoarce-le şi mai lasă la copt alte 8-9 minute pentru a se face aurii pe toate părţile.

Se pot servi cu diverse sosuri.

*Tater Tots sunt bucăţele de cartofi date prin făină şi condimente şi apoi prăjite. Este chiar o marcă înregistrată în SUA. Au fost inventaţi de F.Nephi Grigg şi Golden Grigg care s-au gândit să folosească resturile de la procesul de manufacturare a cartofilor. Aşadar, le-au dat prin făină şi condimente şi le-au prăjit. Gustul a cucerit clienţii de la început, dar aceştia erau reticenţi din cauza preţului mic. Tater tots au avut cu adevărat succes pe piaţă doar când au fost scumpiţi.

Cele mai citite

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Analiză Storia – Cum a evoluat numărul tranzacțiilor imobiliare în aprilie și care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna aprilie a anului trecut. Astfel,...

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este gravă și are o capacitate limitată de comunicare

Starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico este în continuare gravă şi capacitatea sa de comunicare este limitată după ce a fost miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă