10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPR5 lucruri de stiut despre toxiinfectia alimentara

5 lucruri de stiut despre toxiinfectia alimentara

Daca micutul tau are diaree ca urmare a unei toxiinfectii, nu ii administra antibiotice decat daca i-au fost recomandate de medic.

Simptomele dispar in 2-3 zile

Simptomele gastrointestinale sunt principalele semne care apar in intoxicatia alimentara, primul fiind de obicei diareea. Alte simptome: greata, varsaturi, crampe intestinale. In general, acestea dispar in 2-3 zile, fara tratament. Insa o diaree severa, apoasa sau cu firisoare de sange, deshidratarea, durerile abdominale severe, vederea incetosata sau dubla, slabiciunea musculara, durerile de cap si ametelile – indica faptul ca se impune un consult medical. De asemenea, este necesar un consult medical in cazul in care varsaturile dureaza mai mult de o zi sau daca diareea dureaza mai mult de 1-2 zile (la copii mai mici de 4 ani), mai mult de 8 ore (la copii intre 3-6 luni), mai mult de 4 ore (in cazul copiilor cu varste mai mici de 3 luni).

Citeste si: Alergiile de primavara la copii

Nu se administreaza antidiareice

Daca micutul tau are diaree ca urmare a unei toxiinfectii, nu ii administra antibiotice decat daca i-au fost recomandate de medic. De asemenea, nici medicatia antidiareica nu este recomandata, chiar daca asta esti tentata sa-i dai. Explicatia este simpla: antidiareicele stopeaza mecanismul de curatire a intestinului de toxine si pot conduce la inrautatirea situatiei, cu intetirea diareei si a celorlalte simptome neplacute.

Citeste si: Socul anafilactic

Trebuie combatuta deshidratarea

Copiii cu toxiinfectie alimentara necesita o atentie speciala, fiind predispusi la aparitia unor complicatii, mai ales deshidratarea severa.

Citeste si alte lucruri de stiut despre toxiinfectia alimentara pe mami.ro

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă