8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRBerea poate preveni infarctul

Berea poate preveni infarctul

Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Israel a demonstrat că persoanele care consumă bere în cantităţi moderate prezintă o incidenţă mai mică a infarcturilor. Rezultatele studiului pot fi explicate prin faptul că un consum moderat de bere poate avea un rol în stimularea producerii de „colesterol bun” în organism.

Studiul din Israel a implicat 48 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 46 – 72 de ani ce prezentau un risc de afecţiuni coronariene. Pe întreaga perioadă de derulare a studiului, aceştia au fost împărţiţi în două grupuri: unul ai cărui subiecţi au consumat o cantitate moderată de bere, iar altul ai cărui subiecţi au consumat doar apă. Din punct de vedere al alimentaţiei, timp de o lună, cât a durat studiul, subiecţii din ambele grupe au beneficiat de acelaşi regim alimentar, bogat în fructe şi legume.

În ceea ce priveşte rezultatele studiului realizat de cercetătorii israelieni , la 21 dintre cele 24 de persoane din grupul celor care consumă moderat bere au fost identificate modificări pozitive ale nivelul compoziţiei chimice a sângelui, modificări asociate cu un risc scăzut de apariţie a bolilor cardiace, lucru ce nu s-a întâlnit şi în cazul persoanelor care au consumat doar apă. Aceste modificări au constat într-o reducere a nivelului “colesterolului rău” şi o creştere a “nivelului colesterolului bun”, precum şi într-o creştere a nivelului de atioxidanţi.

„Nu este pentru prima dată când se vorbeşte despre posibilele efecte ale consumului moderat de bere asupra sănătăţii inimii. Acest studiu însă scoate foarte bine în evidenţă diferenţa dintre acţiunea „colesterolului bun” (HDL) şi cea a „colesterolului rău” (LDL). Dacă primul ne protejează, acţionând ca un aspirator de colesterol în exces, cel din urmă este dăunător, depunându-se pe pereţii vaselor de sânge. O cantitate suficientă de „colesterol bun” în organism ne protejează împotriva bolilor de inimă”,declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei cu o concentraţie de alcool de 5%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă