15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRCoronarografie gratuită pentru pacienţii din Transilvania de Sud

Coronarografie gratuită pentru pacienţii din Transilvania de Sud

Pacienţi din judeţele Sibiu, dar şi din cele din jur, din Alba, Vâlcea, Hunedoara, Gorj şi altele, pot beneficia gratuit de coronarografie şi spitalizarea aferentă acestei investigaţii.

O echipă de medici sibieni oferă pacienţilor care suferă sau care sunt suspecţi de boli ale inimii posibilitatea să fie investigaţi gratuit, la un spital privat. În mod normal, un astfel de serviciu medical ar costa 1.900 de lei.

Medicii spun că au luat această decizie pentru că în judeţele Transilvaniei de Sud, unde serviciile de cardiologie duc lipsă de specialişti, boli precum cardiopatia ischemică fac adevărate ravagii, iar mortalitatea este mai mare decât în alte zone din România.

Spitalul European Polisano a demarat ieri o campanie de responsabilizare socială prin care pacienţii din judeţul Sibiu şi din judeţele limitrofe care au nevoie de coronarografie pot beneficia în mod gratuit de această investigaţie. Lansarea campaniei a avut loc la sediul spitalului, în prezenţa directorului general Bogdan Angheloiu, a directorului medical şi şefului Secţiei Chirurgie Cardiovasculară, dr. Victor Costache, a şefului Secţiei Cardiologie Intervenţională, dr. Nicolae Florescu şi a medicului specialist cardiolog dr. Alexandru Voican.

Singura investigaţie eficientă

„Motivele pentru care derulăm această campanie sunt faptul că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în civilizaţia industrializată, pe de o parte, iar pe de altă parte pentru că pacienţii din Sibiu şi din zonele limitrofe se află într-o situaţie vitregă, în care sunt subexploraţi. Această campanie se adresează pacienţilor cu cardiopatie ischemică cronică, cu sechele, cu antecedente de infarct miocardic şi de preinfarct, şi cu angină pectorală. Coronarografia este singura investigaţie care pune în evidenţă leziunile coronariene, stenozele coronariene, şi astfel în urma unui diagnostic precis putem alege atitudinea de tratament cea mai potrivită pentru pacient – fie dilatare coronariană cu stent, fie chirugie coronariană de by pass, astfel încât să prevenim cele două complicaţii majore, cu implicaţii sociale, profesionale, familiale şi anume infarctul miocardic acut şi moartea subită”, a declarat dr. Nicolae Florescu. El spune că în judeţul Sibiu şi în zonele din jur există o situaţie particulară în sensul că până acum nu a existat un serviciu de cardiologie intervenţională, iar efectul este că în judeţele Sibiu şi Alba există cea mai mare mortalitate în România prin infarct miocardic acut şi sindroame coronariene acute.

Toţi pacienţii cu indicaţie de coronarografie, pusă fie de medicul specialist cardiolog, fie prin medicul de familie, vor fi evaluaţi de către echipa medicală formată de medici cu experienţă, pregătiţi în centre de prestigiu din ţară şi străinătate.

Coronarografia prespune spitalizare de o zi sau două, iar pacienţii vor beneficia în mod gratuit, pe lângă investigaţia în sine (estimată la 1.900 lei), şi de spitalizare şi masă. Pacienţii vor trebui să plătească doar consultul de specialitate preintervenţional, în valoare de 200 lei.

„Scopul aceste campanii este să scădem mortalitatea pe regiune. Cardiopatia ischemică este o boală cu o incidenţă crescută şi care afectează absolut toate categoriile sociale”, a adăugat dr. Victor Costache.

Medicii sibieni îi vor interna gratuit pe pacienţii lor

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă