10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPRCursuri de perfecţionare gratuite pentru 800 de pneumologi

Cursuri de perfecţionare gratuite pentru 800 de pneumologi

Peste 800 medici pneumologi, dar şi medici internişti, pediatri sau medici de familie a căror activitate implică cunoştinţe aprofundate de pneumologie şi 50 de manageri de institute, spitale, secţii de pneumologie vor participa gratuit la programe de formare profesională inovatoare, prin instrumente de tip e-learning, în scopul creşterii calităţii şi productivităţii muncii şi atingerii unor standarde europene.

„Ne dorim să facilităm accesul la aceste cursuri aprofundate de formare profesională tuturor medicilor care se confruntă sau se vor confrunta în viitor cu afecţiunile respiratorii cronice, din păcate, cu prevalenţă, mortalitate, morbiditate şi costuri pentru individ şi sistem, tot mai mari. Programul se adresează aşadar nu doar medicilor specialişti, dar şi medicilor rezidenţi în pneumologie sau medicină internă”, a declar Prof. Dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie şi totodată managerul acestui proiect.

Programul prevede organizarea de cursuri on-line, având la bază studiul individual, urmate de cursuri interactive, finalizate cu certificare naţională şi acreditate de Colegiul Medicilor, în cadrul programului de educaţie medicală continuă, necesar reînnoirii dreptului de liberă practică al profesioniştilor din sănătate din România.

„În cadrul sesiunilor de curs interactive, ale căror costuri sunt acoperite integral din bugetul proiectului, participanţii vor beneficia de prezenţa unora dintre cei mai reputaţi specialişti români, cu expertiză recunoscută pe tematica propusă”, a declarat Mihălţan.

Managerii care participă la proiect au la dispoziţie acelaşi instrument modern de studiu individual, portalul de e-learning, urmat de o sesiune de cursuri interactive, prin care îşi vor aprofunda cunoştinţele şi vor primi certificarea naţională.

Proiectul, o premieră pentru pneumologia românească, a demarat la data de 01 Iulie 2010, având o perioadă de implementare de 36 de luni (1 iulie 2010 – 30 iunie 2013) şi o valoare totală de 5.894.127 lei, din care 5.772.893 lei finanţare nerambursabilă din Fondul Social European (FSE). Proiectul va fi implementat de Societatea Română de Pneumologie, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” şi SIVECO România SA.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de adaptabilitate şi de competenţă în activitate pentru grupul ţintă (personal şi manageri din domeniul sănătăţii), prin identificarea şi promovarea unor modele manageriale, eficiente, în contextul descentralizării şi prin sporirea capacităţii de întelegere şi operare cu noile tehnologii utilizate în domeniul pneumologiei.

„Suntem, încă, o disciplină relativ tânără şi care se confruntă permanent cu provocările generate atât de prejudecăţile trecutului, încă prea aproape pentru a fi inofensiv, cât şi de cele create prin asaltul permanent al viitorului, pentru că trebuie să ţinem pasul cu tot ce înseamnă progres în pneumologie, fie că ne referim la metode diagnostice, de investigaţii sau terapie”, conchide Prof. Dr. Mihălţan.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă