20 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăGDPRINCREDIBIL. S-a vindecat de cancer în doar patru luni cu ajutorul bucătăriei...

INCREDIBIL. S-a vindecat de cancer în doar patru luni cu ajutorul bucătăriei fără foc

La numai 37 de ani, Rich Fulber, un tânăr sportiv din California, a fost diagnosticat cu cancer limfatic în ultima fază. După prima şedinţă de chimioterapie, Fulber a decis să abandoneze tratamentul tradiţional şi să adopte o dietă strictă bazată pe crudităţi şi multe sucuri verzi. Rezultatele au fost spectaculoase: la următorul control medical, după doar patru luni de când a început dieta raw vegană, doctorii nu au mai găsit nici urmă de cancer sau tumoare în corpul său.

Rich Fulber povesteşte că înainte să se îmbolnăvească a practicat timp de 10 zece ani arte marţiale şi se antrena zilnic, dar în schimb a avut mereu o alimentaţie nesănătoasă bazată pe mâncarea de tip fast food şi consuma destul de mult alcool.

Ani de zile numai sportul cred că m-a ţinut în viaţă“, mărturiseşte Fulber.

De altfel, la doar şase luni de când a renunţat la sport, tânărul s-a îmbolnăvit şi a ajuns la spital în stare gravă: sistemul său limfatic era blocat, iar organismul nu mai putea să elimine toxinele din celule. Medicii i-au extras opt litri de lichid din corp şi i-au prescris să înceapă de urgenţă chimioterapia.

Fulber a fost diagnosticat cu cancer limfatic în stadiu terminal. Convins de familie şi doctori, tânărul a acceptat să înceapă chimioterapia, dar după prima şedinţă a abandonat totul, adoptând o dietă severă bazată pe crudităţi şi sucuri verzi zilnice.

„Eram în spital de zece zile şi mă simţeam foarte rău atunci când o prietenă a venit să mă viziteze şi mi-a adus un smoothie verde. După numai zece minute după ce l-am băut, m-am simţit plin de energie de parcă aş fi băut 12 cafele! Am reuşit să mă ridic din pat şi să mă plimb prin spital. Atunci am decis să îmi schimb radical nu doar alimentaţia ci tot stilul de viaţă”, spune americanul.

Decizia lui contrazicea sfaturile iniţiale al medicilor care i-au recomandat să evite fructele şi legumele deoarece orice fel de bacterie aflată pe aceste alimente putea cauza o infecţie care să ducă la decăderea sistemul său imunitar şi în final la moarte.

Cu toate acestea, Rich a început să bea zilnic sucuri verzi şi să aibă o dietă variată de crudităţi. La următorul control, la numai patru luni de când a început dieta raw vegană, rezultatele au fost uimitoare: nici urmă de cancer sau tumoare în corpul său.

 

Rich Fulber este doar unul dintre oamenii cu boli cronice care s-au vindecat şi au slăbit foarte mult după ce au adoptat dieta raw vegană.

„În comparaţie cu alimentaţia vegană în care mâncarea gătită este la bază, alimentaţia raw food (raw vegană) pune mai mare accent pe consumul mare de produse de origine vegetală în stare naturală într-un procent de peste 60-75% şi restul de 40-25% mâncare vegană gătită în oale cu gătire lentă, la cuptor, la aburi sau în vase de lut”, explică Ligia Pop, bucătar specializat în bucătăria vegană fără foc.

Ingredientele de bază în bucătăria raw vegană sunt:

• Legumele diverse colorate puternic, în special cele bogate în clorofilă
• Germenii îi vlăstarii, surse majore de proteine complexe şi minerale (calciu şi magneziu în special), toate mult mai uşor de asimilat şi digerat.
• Seminţele şi nucile, de asemenea surse de proteine şi acizi graşi esenţiali.
• Fructele în stare naturală sau uscată pe timp de iarnă.
• Superalimentele, gen algele marine care reprezintă sursa cea mai complexă de minerale din lume cât şi diverse prafuri vegetale bogate în nutrienţi complecşi, numite superalimente.

Reţeta de smoothie verde – Shake din spanac

* 2 mâini bune de spanac
* 1 banană sau miere
* 3-4 linguri de zeamă de lămâie
* 2 mere
* cam 2 căni apa (diferă de la cupă la cupă)

Toate se pun în blender, iar la final se adaugă şi apă. Apa nu trebuie să treacă de jumătate de cupă. Se blenduiesc până la omogenizare, şi dacă nu se încadrează în cele 2 minute, lăsaţi blenderul să se odihnească puţin şi încercaţi din nou. De aceea este necesar un blender cu o viteză de peste 1.000W, că să nu rămână bucăţi de frunze sau fructe.

 

O varietate de reţete fără foc

„Când spunem crud, ne gândim mereu la o mâncare plictisitoare, la salate, morcovi şi mere însă am trecut de mult de stadiul acela. Preparatele raw sau hrana vie, sunt pregătite într-un mod ingenios şi apetisant, trasformand toate ingredientele simple în preparate gurmande, atrăgătoare şi pe măsură de gustoase”, spune Ligia Pop.

În cărţile de bucate, Reţete Vegane Fără Foc şi Deserturi pentru Părinţi şi Copii Sănătoşi, există o diversitate de reţete, de la lapte de migdale/susan/orez, pâine din nuci şi combinaţii diverse de seminţe germinate care sunt de bază în sezonul răcoros, pizza, pateuri şi unturi vegetale, brânzeturi din nuci cu un gust excepţional, chiftele, ciuperci cu maioneză din nuci, legume marinate, deserturi extrem de simple şi delicioase, torturi, îngheţate şi prăjituri sănătoase, în special pentru copii. Toate sunt foarte uşor de făcut şi se pot prepara într-un timp record de la 3 până la 20 de minute, spune Ligia Pop.

Tort de ciocolată şi mentă

• 1 mână bună de frunze de mentă uscate sau proaspete
• 50 g ulei de cocos sau palmier
• 100 g miere sau alt indulcitor natural
• 150 g cacao sau carob
• 250 g caju crud
• 100 ml apa

Pentru ornat:

• Kiwi
• Capşuni
• Levănţică
• Nucă de cocos

Toate ingredientele se procesază în blender până la omogenizare. Compoziţia lichidă se toarnă într-un inel culinar şi se lasă la congelator timp de o oră. După ce timpul s-a scurs, se va scoate din congelator, se va orna frumos şi se va lasă la temperatura camerei preţ de 10 minute. Va fi gata de consum atunci când se va putea introduce cu uşurinţă cuţitul în el. Tortul se va putea păstra la congelator timp de o săptămână.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Explicația echipei lui Nicușor Dan, după ce RL a arătat că primarul ascunde problemele din Centrul Istoric, în clipurile sale electorale

După ce ROMÂNIA LIBERĂ a arătat cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, își filmează clipuri electorale inclusiv în Centrul Istoric al Bucureștiului, eliminând...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...
Ultima oră
Pe aceeași temă