27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăGDPRMedicina românească la standarde internaționale

Medicina românească la standarde internaționale

Spitalul Ponderas din Capitală a primit în luna aprilie acreditarea ca Centru de Excelență în chirurgie metabolică și bariatrică din partea Surgical Review Corporation, fiind singurul spital specializat în chirurgie metabolică din Europa de Est acreditat de un for american.

Acreditarea COEMBS (Center of Excelence in Metabolic and Bariatric Surgery) a venit după un proces amplu de auditare atât a spitalului cât și a echipei medicale efectuat de către o echipă de specialiști din SUA, coordonată de Phd. Neil Hutcher, Chief Medical Officer în cadrul Surgical Review Corporation din North Carolina, USA. Procesul de auditare s-a desfășurat în luna ianuarie și a constat în evaluarea a 3 componente: personalul medical, istoricul medical al pacienților metabolici și dotările spitalului. Astfel, în cadrul auditului au  fost analizate expertiza și experiența chirurgilor, pregătirea întregului personal în tratarea cazurilor de obezitate, numărul de peste 4.800 de operații bariatrice realizate de echipa Ponderas, rezultatele pacienților post operator, metodele de monitorizare a acestora și protocoalele de îngrijire, dar și dotarea întregului spital cu aparatură medicală de ultimă generație dimensionată corespunzator pentru pacienții cu obezitate.

Odată cu certificarea Ponderas ca Centru de Excelență, a fost auditată și activitatea echipei chirurgicale, iar dr. Cătălin Copăescu a primit distincția de Chirurg de Excelență în chirurgie metabolică și bariatrică (SOEMBS).

„Când am pus bazele spitalului Ponderas am crezut cu tărie că și în România se poate face medicină de înaltă calitate, iar această acreditare vine ca o confirmare că medicina românească se ridică la standardele internaționale. Unul dintre argumentele care stau la baza acestei acreditări este și rata de mortalitate de 0% a pacienților metabolici. Această reușită este pentru mine o dovadă că se poate face medicină de performanță la noi în țară, de către medicii noștri, pentru pacienții noștri.” susține Dr. Cătălin Copăescu, Medic Primar Chirurgie Generala, cu competență în Chirurgie Laparoscopică și Chirurgie Bariatrică, Director General Ponderas.

Acreditarea COEMBS atestă realizarea unui program bariatric dupa cele mai înalte standarde globale în domeniu: seminarii informative despre  chirurgia metabolică, evaluări medicale complexe, intervenții chirurgicale diverse și personalizate, monitorizare pre si post-operatorie, grup de sprijin dedicat – ASPO (Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Obezitate) și colaborări cu instituții bancare care oferă pacienților alternative plătii în rate pentru serviciile medicale de care au beneficiat. Totodată, aceasta atestă angajamentul Ponderas de a livra constant o îngrijire sigură și efectivă pentru pacienții cu boli metabolice.

COEMBS este cea de-a doua distincție primită de Ponderas, în 2011 fiind acreditat și de către EAC-BS, IFSO European Chapter pentru performanțele în chirurgia bariatrică, devenind astfel singurul spital din Europa de Est cu dublă acreditare – europeană și americană. 

Cele mai citite

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă