18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRSubstanţele din alimentele picante protejează inima

Substanţele din alimentele picante protejează inima

Vesti bune pentru fanii condimentelor picante. Se pare ca acele componente care fac ca ardeii sa fie piscosi combat hipertensiunea.

Studiul care a ajuns la aceasta concluzie a fost efectuat in Hong Kong, la Universitatea Chineza. Cercetatorii au studiat o familie de substante numite “capsaicinoide”, responsabile pentru senzatia picanta.

Prin acest studiu, am reusit sa dovedim ca substantele din chilli si din alte alimente picante au un efect benefic asupra inimii. Avem o imagine mai clara asupra mecanisemelor interne care influenteaza nivelul de colesterol si sanatatea vaselor de sange“, a declarat Zhen Yu-Chen, cercetator-sef.

Pentru studiu, savantii au folosit doua grupe de cobai. Ambele grupe de vietati au fost hranite cu mancare bogata in colesterol. Una singura a primit si alimente bogate in capsaicinoide. Ulterior, savantii au evaluat rezultatele.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă