17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialCele mai inteligente animale de pe planetă

Cele mai inteligente animale de pe planetă

Animalele ne pot surprinde într-un mod plăcut prin soluţiile pe care le găsesc uneori pentru a putea supravieţui şi datorită stărilor afective de care dau dovadă. Adesea le subestimăm dar prin diferite comportamente acestea demonstrează multă inteligenţă şi creativitate. Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă?

1. Ciorile

Ciorile se numără printre cele mai inteligente animale de pe planetă. Ce le face peste aceste păsări atât de iscusite? De exemplu, ciorile care trăiesc în mediul urban, plasează nuci pe stradă pentru a putea fi strivite de maşină, ca să le poată mânca miezul. De asemenea, ciorile sunt „cetăţeni” responsabili şi aşteaptă mereu la trecerea de pietoni pentru a se face verde. Unii oameni de ştiinţă sunt de părere ca ciorile sunt mai inteligente decât primatele.

2. Elefanţii

Contrar anumitor păreri, elefanţii nu sunt doar nişte animale gigante, cu urechile mari care pot face scamatorii la circ. Aceste creaturi sunt animale curioase şi răspund la comenzile date de oameni. Sunt animale empatice cu alţi membri din grup sau alte specii de animale ceea ce este o dovadă de inteligenţă. De asemenea, în India, elefanţii au fost educaţi să picteze.

3. Delfinii

Despre delfini se ştie că sunt animale extrem de sociabile şi nu au nicio problemă cu prezenţa umană. Sunt foarte uşor dresabili şi ca oricare animal inteligent, femela rămâne cu puiul mulţi ani, învăţându-l diferite trucuri. Aceste animale minunate pot fi observate în ocean înotând, jucându-se şi scoţând diferite sunete. Îşi pot găsi rudele la kilometri distanţă prin limbajul lor specific.

4. Porcii

Da, în ciuda reputaţiei lor, porcii sunt animale inteligente. Atât speciile domestice cât şi cele sălbatice sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a se adapta la diferite condiţii de mediu. Sunt la fel de uşor de dresat ca şi pisicile sau câinii şi anumite rase de porci au devenit îndrăgite în Statele Unite, fiind mai nou, animale de companie. Se spune că aceştia sunt sensibili, emotivi şi se plictisesc uşor. Porcuşorii pot visa şi îşi pot recunoaşte propriul nume.

5. Caracatiţa

În afară de înfăţişarea sa spectaculoasă, caracatiţa se joacă, rezolvă probleme şi are memorie de scurtă durată. Mai este nevoie de alte cuvinte pentru a ne da seama cât de inteligent este acest animal?

Cele mai citite

Ce este o stație de acumulator portabil și cum o poți folosi

Dacă ești pasionat de camping sau excursii în natură, cu siguranță vei considera achiziția unei stații de acumulator portabil o adevărată investiție. Chiar și...

Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 75/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de...

PNL îl trimite înapoi la Brașov pe ministrul Veștea

Conducerea PNL l-a desemnat pe Adrian Veștea, actualul ministru al Dezvoltării, drept candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov. Veștea va fi candidatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă