14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecial"Shrek 3" vorbeste prin Mihai Verbitchi

“Shrek 3” vorbeste prin Mihai Verbitchi

Filmele sezonului vin sub forma de sandvis. Dupa premiera "Omului-Paianjen 3", care a batut toate recordurile, realizand in primul weekend 148 milioane de dolari in Statele Unite si 375 de milioane in intreaga lume, toate privirile se indreapta acum spre partea a treia a lui "Shrek", a carui premiera mondiala are loc pe 18 mai. Daca "Omul-Paianjen 3" si "Piratii din Caraibe: La capatul lumii" (care are premiera pe 25 mai) sunt feliile de paine, sa fie capcaunul dolofan si verde bucata de carne dintre ele? Producatorul filmului, Aron Warner, declara duminica seara, cu ocazia avanpremierei americane de la Los Angeles, ca succesul peste asteptari al "Omului–Paianjen 3" nu il inhiba, ci dovedeste ca oamenii mor de placere sa mearga la cinema. E greu de crezut insa ca "Shrek the Third" va spulbera recordul stabilit atat de recent de filmul lui Sam Raimi. Observatorii se intreaba insa daca piata poate face fata acestei rafale de blockbustere.
tintind cat mai sus, autorii lui "Shrek the Third" au aglomerat cat mai multe personaje noi, cum sunt Pinocchio si Cenusareasa, introducand referiri la mai multe basme, dar si la carti celebre, vezi "Don Quijote", alaturi de trimiterile spre cultura populara contemporana. Alaturi de vocile deja familiare ale lui Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy si Julie Andrews, regizorii Chris Miller si Raman Hui aduc in plus vocile mai multor nou-veniti, cea mai celebra fiind cea a vedetei muzicii pop Justin Timberlake. De altfel, la premiera americana de duminica, jurnalistii au fost mai interesati de cuplul Diaz-Timberlake, reunit pentru prima oara dupa despartirea din acest an, decat de filmul in sine.

Cinci copii dublate in romana
La noi filmul are premiera concomitent cu intreaga lume, pe 18 mai. Oana Stoenescu, directorul firmei distribuitoare, Ro-Image 2000, ne-a spus ca "Shrek the Third" intra concomitent la Bucuresti si Cluj-Napoca, in cinci copii dublate in romana si trei subtitrate.
Dublarea filmelor nu e o noutate la noi. Ea s-a instalat, din pacate, ca permanenta pe posturile de desene animate (singura parte buna fiind ca le mai aduce actorilor romani un ban), iar pe marile ecrane a mai lovit recent in cazul lui "Cars". Pentru "Shrek the Third" (tradus ca "Shrek al treilea") de dublare s-a ocupat firma Ager Film, iar vocile principalelor personaje le apartin actorilor: Mihai Verbitchi (Shrek), Mihai Bisericanu (Donkey), Andreea Bibiri (Fiona), Adriana Trandafir (Regina Lilian), Mihai Niculescu (Regele Harold), Mircea Gheorghiu (Motanul Incaltat), George Calin (Fat-Frumos).
Versiunea romaneasca a lui "Shrek The Third" a fost realizata in regia lui Florin Ghimpu, iar regia muzicala ii apartine lui Bogdan Giurgiu.

Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă